Panasonic monoblokk hőszivattyú, tcap monoblokk, aquarea tcap, panasonic t-cap, heatpump, monoblock, monoblock heatpump, panasonic hőszivattyú, high performance, all in one hőszivattyú, aquarea monoblokk, hőszivattyús fűtés , levegő-víz hőszivattyú, split

PANASONIC AQUAREA Hőszivattyú

MONOBLOKK HŐSZIVATTYÚ

Monoblokk vagy split hőszivattyút vegyek?
A kérdés megvizsgálása előtt, nem árt tisztázni, hogy egyáltalán mi is az, hogy split hőszivattyú és mi az a monoblokk hőszivattyú?
A SPLIT hőszivattyú a nevében szereplően egy osztott hőszivattyú, ahol a hőszivattyú rendszer áll egy kültéri és egy beltéri egységből, amelyet össze kell csöveznie az F-gáz vizsgás "klímás" szakinak, amely klímatechnikai csövezésben fog a hűtőközeg áramlani a két egység között, egy egész rendszert alkotva (amely költséget általában "hűtőköri-kalorikus telepítés" néven szerepelteti a szakember az ajánlatában).
A MONOBLOKK hőszivattyú a neve szerint egyetlen egy egységként képes az önálló működésre, hiszen ennél a hőszivattyús konstrukciónál a gyártó a split rendszer beltéri egységének az alkotóelemeit bele építi a kültéri egységbe (amely monoblokk kültéri egység így valamelyest szélesebb mérettel rendelkezik).

Split hőszivattyú jobb, vagy a monoblokk?
Avagy miért ajánlja a Split rendszerű hőszivattyút a legtöbb szaki?
Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért ajánlja bárki is a monoblokk rendszerű hőszivattyút, vagy miért nem? 
Hogyan is lehetne a kérdést objektíven megvizsgálni?

A legfontosabb első körben a puszta tények megvizsgálása, mielőtt kétség nélkül elhinnénk a véleményét boldogan továbbadó bármelyik válaszadónak. Nem árt a kérdést ennél azért mélyebben megvizsgálni több oldalról is, mert nem csak kétféle vélemény létezik..., bár megszokhattuk már az életben, hogy szeretünk feketén, vagy fehéren látni, de az objektivitáshoz nem árt a még szélesebb látókör. Mire gondolunk? Hát arra, hogy a split hőszivattyút telepítő véleménye alap esetben más lesz, mint annak a vállalkozónak, aki monoblokk hőszivattyúval kereskedik. A split hőszivattyút ajánló szakember esetében szándékosan nem csak a forgalmazó kifejezéssel kell élnünk, hisz az Ő ajánlata egy kapcsolt szolgáltatást tartalmaz, mert a split hőszivattyúhoz további bevétele fog társulni a vállalkozónak, mint hűtőköri-telepítés és az évenkénti kötelező szivárgás ellenőrzésből származó további bevétel, amely tényt nem szabad egy pillanatra sem elfelejteni. A monoblokk hőszivattyúval kereskedő vállalkozó ajánlata nem tartalmaz kapcsolt szolgáltatásból eredő további bevételi lehetőségeket, hisz ennél komplex terméknél maga a gyártó végezte el a szakember helyett a hűtőkör összeszerelését, illetve a hatályos jogszabályok szerint a monoblokk hőszivattyúra nem vonatkozik az évenkénti szivárgás ellenőrzési kötelezettség, hisz a legnagyobb 16 Kw-os Panasonic Aquarea T-CAP MONOBLOKK hőszivattyúban is kevesebb hűtőközeg van gyárilag töltve, mint a jogszabályban foglalt mennyiségen felüli kötelezettség szerint.

Split hőszivattyús vállakozónak van igaza, vagy a monoblokk hőszivattyúval kereskedő vállalkozónak?
Monoblokk vagy split hőszivattyú?

Fontos leszögezni, hogy természetesen SPLIT és a MONOBLOKK hőszivattyú is alkalmas lesz arra, hogy a házunkat gazdaságosan kifűtse és elkészítse a családunk használati melegvízét, vagy épp hűtse az otthonunkat az erre alkalmas hűtési hőleadókon keresztül!

Általánosan igaz az életben, hogy másnak a véleményét nem érdemes azonnal releváns igazságként a  magunkévá tenni, hanem a sok igazságból ajánlatos leszűrni a saját igazságunkat.

Benzines, vagy diesel? Teljesen elektromos, vagy hibrid? Jobb vagy bal oldal? Fekete, vagy fehér?

Ugye mennyire nem egyszerű! Hisz van aki a benzinesre esküszik, míg más meg imádja a dízel kis fordulaton is jelen lévő nyomatékát. A világ megosztott, így a vélemények is, ezen nincs mit csodálkozni, mi emberek és a világunk is ilyen. Tudunk-e valamiben úgy dönteni, hogy az majd mindenkinek tetszik és mindenki egyetért majd vele?
Persze, hogy nem. Hát a MONOBLOKK és a SPLIT hőszivattyú is pont ilyen kérdés, hisz miért is ne lenne ugyan ilyen megosztó. Igen az igazság odaát van..., de azért segítünk a szempontok objektív feltárásával kialakítani a kedves olvasó saját igazságát, mert hisz végtére is ez a legfontosabb.

Miért nincs igaza a SPLIT rendszert telepítőnek, vagy a MONOBLOKK hőszivattyúval kereskedőnek?

Mert mindkettőnek igaza van! Hogy miért? Hisz hogy lehetne jobb a split a monoblokktól, vagy fordítva, hisz a termékeket kifejlesztő sok-sok gyártó márkák, több ezer mérnöke fejlesztették a MONOBLOKK és a SPLIT hőszivattyú technológiájú hőszivattyúkat. Ha valamelyik típusú-technológiájú hőszivattyú jobb, vagy rosszabb lenne a másiknál, akkor hogyan is fordulhatna az elő, hogy az összes gyártó összes mérnökembere tévedne... Ugye, hogy nem ilyen egyszerű, hogy ez a jobb, vagy az? Persze, ha az interneten várunk egy egyértelmű választ a a monoblokk, vagy split hőszivattyú kérdésünkre, akkor egy szemvillanás alatt megkaphatjuk a nem éppen objektív "nagy igazságot", de merjünk csak visszakérdezni, vagy érvelni a másik véleményünk mellett, csakhamar egy rövidke káromkodással fogja felvenni velünk a képzeletbeli kesztyűt az "ügyeletes szakértő". :-)

Szeretne eljutni az igazsághoz? Szeretné objektíven megvizsgálni a kérdést és azt eldönteni, hogy akkor a MONOBLOKK vagy a SPLIT hőszivattyút válassza? 

Hőszivattyús fűtés Kft. Tata, Újvilág utca 23. Tel.: 70/546-6026 Aquarea hőszivattyú, hőszivattyú akció, Aquarea T-CAP, Aquarea HT, hőszivattyú Tatabánya

WeblapÉpítő