Hőszivattyú Blog

PANASONIC AQUAREA Hőszivattyú

Panasonic Aquarea fórum:
Hőszivattyú üzemeltetésével kapcsolatos információkért kattinson ideHŐSZIVATTYÚ BLOG

"Hőszivattyú blog a hőszivattyú működésével, beállításával, felhasználóink és a telepítő cégünk tapasztalataival, a különböző hőszivattyú témakörökben felbukkanó kérdésekkel foglalkozik.

A hőszivattyúhoz kapcsolódó kérdésekkel és válasz gondolatokkal igyekszünk objektívek maradni és bárkinek lehetőséget nyújtani a kérdésének, netán válaszának a közlésére, mindannyiunk tapasztalatainak növelése céljából."


Havi 8.000,-Ft-os villany fűtési számla HMV készítéssel együtt 125nm-en?

Energiatakarékos, új építésű lakóház referencia munka, Panasonic Aquarea T-CAP hőszivattyú üzemeltetéssel Pilisvörösváron (Gerendaház-újság cikk 2014.04-havi szám):
Négy fős család melegvíz és a 125nm-es ház fűtési igényét egy Panasonic T-CAP 9kw-os hőszivattyú látja el egy Panasonic HR200 típusú 200 literes indirekt használati melegvíztározóval, 22 fokos beltéri hőmérsékletet tartó padló és felületfűtéssel, hővisszanyerő szellőztető gépészettel. Ha érdekli a teljes cikk, kattintson az alábbi linkre:
Panasonic Aquarea T-CAP hőszivattyú referencia, Pilisvörösvár

hőszivattyú blog bejegyzés: 2014.02.28. 07:10

"AQUAREA LIVE"..., Panasonic hőszivattyú aktuális működését, fogyasztási adatait láthatjuk non-stop a Panasonic "Aquarea Live" online weboldalán:
Magyarországon először!
Aquarea hőszivattyú referencia Biatorbágyi telepítéssel, de a világ bármely pontjáról való ellenőrzési lehetőséggel.
A Panasonic létrehozott a világon egy egyedülálló referencia megtekintési lehetőséget "Aquarea Live" programnéven, amely program elsődleges célja a Panasonic hőszivattyúk fejlesztéséhez szükséges a világ különböző helyszínein telepített hőszivattyúk mindenkori aktuális fogyasztási, fűtési és használati melegvíz készítés hatékonysági mutatóinak a megfelelő dokumentálása és rögzítése és feldogozása.
A cégünk által telepített Biatorbágy-i referencia Aquarea T-CAP (total capacity) hőszivattyú elektromos ellátásához szükséges összes betáplálást egy központi elektromos rádiófrekvenciás-jeladós mérőórán át vezettük be a hőszivattyúba. A HMV előre és visszatérő, valamint a fűtési oldal előre és visszatérő oldalain pedig hőmennyiség mérő órát és hőfokmérő jeladókat szereltünk be, valamint elláttuk a hőszivattyú kültéri egységét egy rádiós működtetésű kültéri levegő hőfok jeladóval. Továbbiakban elláttuk a hőszivattyú rendszert a beltéren, a lakás központi helyén, egy rádiós működésű beltéri levegő hőmérsékleti jeladóval is, amely összes adatok egy SIM kártyás vevő egységébe érkezvén keresztül a lakás WIFI-je segítségével jut el a világhálón működtetett weboldalra.
Az online felület minden kíváncsi tekintetnek elérhető lesz hamarosan, amint elérhetővé válik a link, illetve láthatóvá válik a világhálón a  Biatorbágy-i referencia hőszivattyúnk, azt itt ebben a cikkben azonnal leközöljük.
A Biatorbágyi referencia munka képeit addig is a "Referencia fotók" menüpontban megnézheti.
hőszivattyú blog bejegyzés: 2014.02.21. 14:43

Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú fejlesztései az új 2014-es modellű "F" sorozatnál:
Magasabb COP-k, azaz magasabb jósági fok!
Az első és az egyik legfontosabb tulajdonság amit kiemelhetünk az új "F" sorozatú  Panasonic Aquarea hőszivattyúnál, hogy a jól bevált R410a hűtőközeg megváltoztatása nélkül, különböző fejlesztések okán nőttek a jósági fokok, azaz a COP-k az összes teljesítménynél és típusnál. Példaként említhetjük a különösen nagy sikerű T-CAP (total capacity, azaz a nagy hidegben is 100%-osan teljesítmény megmaradós)
Aquarea 9kw-os hőszivattyút, amely eddig is a piacon legnagyobb 4.74-es COP helyett már 4.84-es COP-vel rendelkezik, vagy épp a nagyobb teljesítményű 12kw-os Aquarea tcap hőszivattyú az eddigi 4.67-es COP helyett már 4.74-es COP mellett működik a szabvány hőmérsékletek mellett, de minden más teljesítményvesztős "normál" típusnál is nőttek valamelyest a jósági fokok.
2014-től az új "F" sorozatú Aquarea hőszivattyúk már csak kizárólag hűtő-fűtő modellben (1 és 3 fázisban egyaránt) érhetőek el, de a készlet erejéig még elérhetőek lesznek a 2013-as csak fűtő és hűtő-fűtő (1 és 3 fázisban is a készlet erejéig) modellek is.

Új, Panasonic gyártmányú fűtővízköri vízszivattyú!
Egy másik nagyon fontos fejlesztés is beépítésre kerül a Panasonic Aquarea hőszivattyú összes modelljébe (kivétel csak egy-két monoblokkos hőszivattyú), ami a fűtőköri vízszivattyút illeti, ugyanis a Panasonic a háttérben már régóta fejlesztett egy különösen energia hatékony, A-energiaosztályos, megbízhatóan jól működő, frekvencia szabályzott fűtővízköri vízszivattyút az Aquarea hőszivattyúiba, melynek megbízhatóságát és tartósságát előzőleg már alaposan letesztelték változó és valós beépítési körülmények között. Az új fűtőköri vízszivattyú tehát nem Grundfos, vagy Wilo márkájú, hanem Panasonic gyártású és amellett, hogy lényegesen energiahatékonyabb és könnyebben szabályozhatóbb, jelentősen halkabb is. 

Új, HMV tárolóval egybeépített beltéri egység= kisebb helyigény!
Megjelent az új Panasonic Aquarea kompakt összeszerelésű HMV tartály+beltéri egység! A hőszivattyú itt nem egy különálló HMV tartályban készíti a vizet, hanem egy kompakt beltéri egységben elhelyezett rozsdamentes 200 literes tartályban a 2,1nm-es beépített hőcserélő segítségével, amely tárolóra a Panasonic 10 év jótállást vállal. A "normál" teljesítményvesztős 1 fázisú Aquarea hőszivattyú sorozatú beltéri egységgel egybeépített HMV tárolókba A 3-tól 9kw-os teljesítményig 3kw-os, míg a 12-16kw-ig 6kw-os, míg a 3 fázisúaknál 12-16kw-ig 9kw-os fűtőbetéttel, míg a Panasonic Aquarea T-CAP (total capacity) 1 fázisúnál 6kw, míg a 3 fázisúaknál 9kw-os fűtőbetéttel kaphatóak. Minden teljesítményű Aquarea hőszivattyú HMV tartállyal egybeépített kompakt beltéri egység mérete 1827*600*720 (magasság*szélesség*mélység).
hőszivattyú blog bejegyzés: 2014.02.12. 08:50

Hőszivattyút vagy kondenzációs gázkazánt vegyünk az építkezés vagy felújítás során?
Sok esetben találkozunk ezzel a kézenfekvő kérdéssel, bár a kérdés valójában kiegészülhetne a fával való fűtés, a pellett kazán, a faelgázosító kazán és egyéb fűtési megoldásokra is, de mivel a válaszok nem lehetnek teljesen egyformák, így most a kondenzációs gázkazánnal való összehasonlítással kapcsolatos gondolatokat vetjük górcső alá.
A kérdés felbukkanása egy új építésű háznál kézenfekvőbb, hiszen itt a gáz bevezetésének, a kémény terveztetésének-engedélyeztetésének, megépítésének és a jó minőségű, tartósan megbízható üzemű, biztos garanciával és gyári képviselettel rendelkező, lehetőleg magas hatásfokú kondenzációs gázkazánnak a nagyon magas beruházási költségei sok esetben eleve eldöntik a más alternatíva keresését, valójában a legtöbb árajánlati megkeresésünk ebből adódik. A legtöbb ilyen esetben a hőszivattyú és a gázzal való fűtés beruházási költségei közelítenek egymáshoz, emiatt egy jó minőségű és magas hatásfokú, megbízható minőségű és garanciájú, gyári képviselettel rendelkező és nem utolsó sorban egy kedvező árral megtámogatott hőszivattyú árajánlat eldönti a hőszivattyú javára a választ. Vannak persze olyan esetek is, amikor a gázzal való fűtés beruházási költségei és a várhatóan egyébként is alacsonyabb gázfogyasztás (pl. A+ -os energia besorolású, vagy passzív háznál) első gondolatra kevésbé vetheti fel az alternatív hőszivattyú fűtési mód keresését, vagy létjogosultságát, de ezeknél az eseteknél is érdemes konkrétan utánaszámoltatni a várható fűtési költségek alakulására, a hőszivattyúval való fűtés esetében is. A konkrét összehasonlítására a gyártó tervező szoftverét használjuk, amely programba lehetőség van, minden hőszigetelési, vagy energetikai tulajdonság figyelembe vételére, így a program egy konkrét diagramot készít és összehasonlítást végez a döntés segítése érdekében. Szerencsére ma már nem kell a sötétben tapogatóznunk, mert ugyan néhány évvel ezelőtt még nehéz volt felkutatni egy-egy működő és látható üzemeltetési költségű hőszivattyút a tapasztalat cseréjében, mára már rendelkezünk jó néhány referencia munkával és elégedett ügyfelekkel, akik sok esetben szívesen állnak segítő szándékkal a leendő érdeklődők segítésére, s teszik mindezt pusztán amiatt, hogy emlékeznek arra, amikor még Ők is a döntés előtt álltak.
 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.09.10. 09:15

A leginkább szem előtt lebegő szempont a hőszivattyú beruházás megtérülésének a miként alakulása, így óhatatlanul érthető, hogy számolgat az ember egy ilyen fontos döntés előtt. Fontos, hogy körültekintően és alaposan utána járva kezdjünk el számolgatni, mert sokszor találkozunk olyan gondolatmenettel, amikor túl optimistán szemlélik a kiszemelt kazán hatásfokát és viszont pesszimistán a kiválasztott hőszivattyú jósági fokát. Könnyen megvezethet minket a csalfa egyenlet, de talán észre se vesszük, hogy valamiért a megérzésünkre, vagy szkepticizmusunkra hagyatkoztunk, ahelyett, hogy objektíven rááldoznánk a figyelmünket az adatok szakszerű összevetésére. Merjük kérni a szakember segítségét, aki nem segít, annál nem is érdemes vásárolni...
 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.09.11. 09:35


Miként válasszunk hőszivattyút a piacon fellelhetőek között?
A levegő-víz hőszivattyú tekintetében érdemes utána járni a gépkönyveknek (service manual) azon adataira, ahol a gyártó közli a különböző külső hőfokok alakulásánál a előremenő vízhőmérséklet függvényében a hozzá tartozó jósági fokokat
. Csak olyan hőszivattyú gyártóban érdemes bízni, ahol ezek az adatok könnyen hozzáférhetőek az egyszerű érdeklődőnek, de még jobb, ha a gyártónak nem csak a CE megfelelőségéről van nyilatkozata, hanem egy független tanúsító cég (pl. német TÜV) által is ellenőriztette a berendezései üzemszerű jósági fokait. Találkozni fogunk több olyan nagy nevű gyártóval is, ahol a katalógusban éppen hogy csak a kötelező érvényű adatokat szolgáltatják, amely adatok nem elégségesek még arra sem, hogy egy másik készülékkel vessük azokat össze. Ezek a gyártók úgy érezhető, hogy a múltban joggal kiérdemelt image-ra bízzák a vásárló megszavazható bizalmának a megszerzését, de aki körültekintő és megalapozott döntést szeretne véghezvinni, az azt hiszem nem a név miatt fog választani. Ha egy gyártó tud felmutatni TÜV riportot az adott készülékről, joggal adhatjuk meg a bizalmat, főleg ha a mért adatok magasabbak, mint amit a gyártó a katalógusában szerepeltet. Némely nagy nevű gyártónál sajnos még a gépkönyv (service manual) sem szerezhető be, vagy ha kapunk is valami dokumentumot, vagy nem azonosítható be pontosan az adott és kiválasztott készülék típushoz, vagy hiányos abban az értelemben, hogy nem látszódik teljes hőfoklépcsőben a jósági fok. Fehér holló az olyan gyártó, ahol már a katalógusban is szerepel pl. a -15 fok külső hőmérsékletnél megmaradó hőszivattyús teljesítmény és a COP -is, és ráadásul adott előremenő vízhőfokokkal, de jó hír hogy van ilyen, sőt pont ennél a gyártónál a rendelkezésre álló TÜV riportokban meglepő módon az amúgy is nagyon magas COP-k még magasabbak, mint azt a gyártó a katalógusban és a gépkönyvben megad.
 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.09.11. 09:45

Ajánlatos olyan hőszivattyút vásárolni, amelynek jelen van Magyarországon a gyári képviselete, így kevésbé vállalunk magunkra garanciális kockázatot. Ha egy importőr cég hozza csak be az adott hőszivattyú márkát, még ha egyébként az egy jó nevű, nagy múltú, bizalmat adó hőszivattyú márkáról is lenne szó, amiatt kockázatos, hogy a kisebb-nagyobb importőr cég bármikor megszűnhet, átalakulhat, becsődölhet, míg egy gyári képviselettel ez valójában szinte sohasem fordult elő még. A hőszivattyú importőr cégek előszeretettel alkalmazzák a klíma értékesítési iparágban régóta megszokott és bevált módszerüket, amely szerint az adott viszonteladó-telepítő cégnek a listaárból adott %-os kedvezmény fejében az esetleges garanciális javítások kötelezettségét az adott vásárló cégükre terhelik, míg Ők maguk csak az alkatrészt adják, ráadásul azt is csak úgy, hogy a telepítőnek kell meghatároznia a konkrét hőszivattyúnak mi a baja és milyen alkatrészt ajánlatos cserélni. Persze szinte kizárólag előre kell finanszíroznia a hőszivattyú telepítő-szerelőnek az alkatrész költségét, amelyet jó esetben majd utólagosan kap vissza, ráadásul a legtöbb esetben mindezt mindennemű munkadíj felszámolási lehetősége nélkül. Sajnos van olyan gyári képviselettel rendelkező és nagy múltú, igen nagy nevű márka is a piacon, amely hőszivattyú márka pont ugyanezen módszer szerint viseli a saját hőszivattyú készülékének a garanciális kötelezettségét, így érdemes igen alaposan tájékozódni a vásárlás előtt.
Ezzel a "bevált", de inkább megszokott garanciális ügyintézési módszerrel több lehetséges forgatókönyv szerint is gond lehet, óhatatlanul is eltöprenghet még az elővigyázatos ügyfél is, hogy mi van pl. akkor, ha a telepítő cég eltűnik? Ha csődbe ment? Ha épp leköti a szerződésben vállalt aktuális munkája a lehetséges kötbér fizetési karddal a feje fölött? Mi történik pl., ha maga az importőr csődöl be? Ki fogja adni az alkatrészt? Vagy ha a hőszivattyú telepítő cég, uram bocsáss, nem tudja megjavítani a készüléket egészen egyszerűen annál az oknál fogva, hogy nincs a birtokában a javításhoz megfelelő mértékű tapasztalat (hiszen nem Ő fejlesztette azt, nem Ő gyártotta és jó tudni, hogy eddig még nem szerveztek olyan valamiféle bizonyítványt-végzettséget adó tanfolyamot amely kifejezetten a javításra hagyatkozna, csak a telepítésre, ami azért még évekkel később sem adhat annyi tapasztalatot, hogy szinte bárki nyugodtan nekiállhat a sikeres javításnak)? Vannak szerencsére rengetegen Magyarországon, akik nagyon jó szakemberek, akik az évek hosszú során autonóm szerűen tapasztalatokat gyűjtöttek és nyugodt lelkülettel állnak neki egy ilyen feladatnak. De honnan fogja tudni a kedves és leendő hőszivattyút vásárolni kívánó végfelhasználó, hogy az éppen aktuálisan kiszemelt cég alkalmazásában van-e ilyen szakember? Hogy ha épp van is ilyen szakember a kiszemelt cégnél, akkor a nagyságától függően vajon mekkora az esélye, hogy pont Őt fogják majd kiküldeni hozzá javítani? Ráadásul, mint ügyfélnek az lenne a lehetetlen küldetése, hogy a nehezen összekuporgatott pénzét egy olyan cégnél költse el, akik elő tudtak állni egy megfelelően jó kedvezményű ajánlattal, egy minden szempontnak megfelelő hőszivattyúval és egy megbízható és a javítás terén tapasztalttal rendelkező szerelővel... Valójában ezt az utóbbit sohasem tudhatjuk biztosan. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha az adott importőr vagy gyári képviselet saját maga kezelné a garanciális kötelezettségeket...
Persze van olyan hőszivattyút telepítő cég is akik ennek ellenére szeretik az ügyfelüket teljes mértékben kiszolgálni, és maguk mennek javítani még akkor is, ha ezt a terhet a gyári képviselet alapban átvenné tőlük és azért ez valljuk be szimpatikus hozzáállás. Tökéletes hozzáállás, ha a gyári képviselet ezt a hozzáállást-javítást anyagilag is honorálja a hőszivattyút javító cégnek. A jó hír, hogy van ilyen cég és van ilyen gyári képviselet Magyarországon.
 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.09.25. 08:09


Új Panasonic Aquarea T-CAP hőszivattyú 16kw teljesítményben, október 15-től!
A Panasonic tcap WH-SXC16F9E8/WH-UX16FE8 típusú levegő-víz hőszivattyú 16kw fűtési energiát biztosít -15 fok külső hőmérséklet mellett is, azaz 100%-ban megőrzi a fűtési teljesítményét kiegészítő fűtőbetét használata nélkül, így lehetővé válik az átlagtól jóval nagyobb méretű családi házak monovalens fűtési, hűtési és használati melegvíz ellátása egyetlen T-CAP (total capacity) hőszivattyúval. A hőszivattyú 4,28-as COP-vel rendelkezik és még a legextrémebb -15 foknál is 15,2kw fűtési teljesítmény áll rendelkezésre az 55 fokos HMV készítés esetén.

A tcap WH-SXC16F9E8/WH-UX16FE8 hőszivattyú A-energiaosztályos, frekvenciaváltós, változó tömegáramú fűtési vízszivattyúval rendelkezik a még gazdaságosabb üzemelés miatt. A tcap 16kw-os hőszivattyú hűtő-fűtő, 3 fázisú modellként lesz majd elérhető.
 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.09.17. 09:24

A hivatalos listaára: 2.250.000,-Ft+ÁFA
Új vezérlési szolgáltatásokkal bővítette a Panasonic a TCAP2 hőszivattyút, mint az "automata", vagy a "Szabadság" és a téli beüzemelésnél a padlófűtés záró "Estric betonozás szárító fűtő üzemmód".
Az "automata" üzemmódnál a TCAP2 hőszivattyút már nem kell átállítani pl. tavasszal a "Heating+Tank" (fűtés és melegvízkészítés) üzemmódból a csak melegvízkészítésre, vagy a nyár beköszöntével sem kell a "Cool+Tank" (hűtés és melegvízkészítés) üzemmódra, mert a szobatermosztát és a külső hőmérséklet vezérlés miatt automatikusan reagál a hőszivattyú a megváltozott igényekre, de pl. a Panasonic PAW-A2W-RTWIRED heti programozású, LCD kijelzős szobatermosztát automata üzemmóddal is összhangban kommunikál a hőszivattyú.
A "szabadság" (holyday) egy eltérő felhasználási hőfokokat, szokásokat feltételez (pl. amikor télen az ünnepek alatt otthon tartózkodunk, akkor egy magasabb hőfokot lehet beállítani, míg amikor senki nincs otthon, mert mindenki dolgozik, akkor alacsonyabb hőfok tartására optimalizálhatjuk a berendezést), míg az Estric beton szárításnál egy több napi ciklusra emelkedő vízhőfokokat állíthatunk be az optimális betonszárítás érdekében.

 
hőszivattyú blog bejegyzés: 2013.10.17. 12:43

Kondenzvíz elvezetés a hőszivattyú kültéri egységénél:
Mint ismeretes a levegő-víz hőszivattyúknál (levegőből nyerjük ki a hőt és a fűtési víznek adjuk át) a fűtő üzemmódban hűtőkörileg fordított működési elv szerint a kültéri egységben hűt a berendezés (gyakorlatilag mindig hidegebb a hőcserélő a benne nagyon alacsony elpárolgási hőmérsékletű hűtőközeg miatt), így a ventilátorok segítségével áthajtott melegebb kültéri levegő hőjét a kondenzátor csővezetékében elpárolgott hűtőközeg (gőz halmazállapotban) a hűtőkört keringtető kompresszorba jut, ahol az üzemi hőmérséklet 100%-ban hasznosul, miképp a felmelegedett hűtőközeg gőz hűti a kompresszort (azaz felveszi a kompresszor működésből adódó üzemi hőmérsékletet), ennek a folyamatnak a során a túlhevült hűtőközeg gőz jut el a beltéri egység alaptartozékú levegő-víz hőcserélőjébe, ahol a lemezes hőcserélőben átadja a hőjét a fűtési rendszerünkben található vízközegnek. Mivel üzemelés közben a kültéri egység hőcserélője mindig hidegebb a kültéri levegőnél, így a levegő páratartalma lecsapódik a hidegebb felületen amit el kell vezetni, vagy a szabadba kell juttatni. Megfelelő módozat kiválasztásánál két szempont kerül előtérbe, amely szerint vagy olyan helyre szereljük fel a kültérit ahol a kondenzátum senkit sem zavartatva a szabadba juthat a gyári kialakítású hőcserélő alatti lukakon, vagy ha olyan helyre szeretnénk telepíttetni, ahol zavaró lehet, vagy esetlegesen lefagyott közeli közlekedési területet eredményezhet a kondenzátum kifolyása, ott vagy visszavezetjük az épületbe, azaz a fűtött térbe, vagy esetleg a talajban mélyen a fagyáspont alatt elhelyezett esővíz elvezetésbe juttatjuk különlegesen szigetelt és elővigyázatos kivitelezéssel (pl. kültéren elhelyezkedő esővíz elvezetésbe talajszint felett nem célszerű bekötni az elvezetést, mert idővel a jéghideg csőfal megtelítődhet a fokozatosan odafagyott kondenzátumtól). Persze adódhat a kérdés az olvasóban, hogy az esővíz sem fagy bele az esővíz elvezetésbe, ami persze elsőre jogos kérdés lenne, de a válasz sokkal egyszerűbb, azaz eső nem esik fagypont alatt, csak max. jégeső, ónos eső, de az is csak fagypont közel, azaz melegebb a csapadék mint a talajszint. De jól tudja mindenki, hogy a tetőről olvadó hó is visszafagyhat melyek hatalmas jégcsapokként csüngenek, pedig ezek csak időszakos olvadással utánpótlással várhatók, nem úgy mint egy folyamatosan kondenzátumot termelő hőszivattyúnál.
Amennyiben a kondenzátumot elvezetni kívánjuk akár a fűtött térbe, akár a talajszint és fagypont alatti esővíz elvezetésbe úgy törekedni kell a minél rövidebb és minél nagyobb lejtésű, megfelelően nagy keresztmetszetű akár cső a csőben elrendezésű, jól szigetelt csőszakasz kiépítésére, amely szakszerű kialakításnál, persze a távolságot és a lejtést figyelembe véve nem szükséges az elvezető csőszakaszba segéd fűtőszálat vezetni, mivel a hőcserélőn kialakult jegesedést ca. 60 fok közeli hűtőközeg gőzzel (normál "hűtő" üzemmódra átkapcsolva, mint egy egyszerű hűtős klímánál ahol a kültéri egység fújja a meleg levegőt a kültérre) olvasztja le magáról automatikusan a hőszivattyú, így az olvadék víz gyakorlatilag plusz hőmérsékletű marad, ha gyorsan és szabadon el tudjuk vezetni. A fagyással csak akkor kell számolnunk, ha az olvadék víz valamilyen hideg felülettel találkozik, vagy a csőben maradhat stb. A Panasonic Aquarea hőszivattyúkhoz opciós megoldásként rendelhető a kültéri egység cseppvíztálcájának a fűtőszettje CZ-NE1P (listaár: 39.000,-Ft+ÁFA -kedvezmény), amely fűtőszál a gyárilag előkészített furatokra a csomag részeként kínált rögzítőfülekkel könnyedén rögzíthető. Az új "F" sorozatú Aquarea hőszivattyúknál pl. a tcap2 WH-SXC16F9E8/WH-UX16FE8 típusú levegő-víz hőszivattyúnál a vezérlésben a fűtőszál működésének a szabályzását is be lehet állítani költséghatékony módon a leolvasztás idejére korlátozva azt, így nem fűti feleslegesen a fűtőszál a kültéri egység alsó lemezét, de a fűtőszál működését hőfokhoz is lehet állítani.

hőszivattyú blog bejegyzés: 2014.01.22.


Folytatás hamarosan következik..
.

 

AIRTECH Hungary Kft. Tatabánya, Cseri út 16. Tel.: 34/788-826, 70/546-6026 Aquarea hőszivattyú, hőszivattyú akció, Aquarea T-CAP, Aquarea HT, hőszivattyú Tatabánya

WeblapÉpítő